viernes, 9 de octubre de 2009

Consells per curar ràpid les lesions

Cada cop som més els corredors que practiquem l'esport de muntanya i amb molta freqüència apareixen lesions de tot tipus, lesions que a voltes s'han allargat més del compte per no saber bé el que teníem o per anar a un fisio abans d'un metge o per retallar temps de recuperació o per no fer-li cas a unes petites molèsties etc,etc.

Jo per desgràcia tinc un ampli ventall de lesions de tot tipus (facitis plantar, tendó d'aquiles, rotures fribilars, condropaties rotulianes, sobrecargues, etc) i m'he passat més temps del que hagues volgut lesionat. Amb una lesió, condropatia rotuliana, que és desgast de cartílag vaig estar més d'un any parat per no fer bé les coses. És per això que vull dir-vos uns consells que a lo millor poden servir a més d'un, de com s'haurien de fer les coses.

1 / Quan tu notes que t'has fet mal en algun lloc o sents molèsties, el primer que has de fer és parar de correr i trucar al número d'assegurança de la llicència i explicar-los el què et passa i que vols anar al metge ( tu decideixes quin ) però que sigue entès en la matèria.

2/ una volta al metge, si no és que la lesió sigue clara ( trencament d'algo o rotures de fibres ) que no tingue un diagnòstic clar, se li diu que vols fer-te una ressonància magnètica, amb 3 o 4 dies ja te la pots fer. És ràpid, no com fa anys, i amb la ressonància tornes al metge (ha de ser un bon metge de medicina esportiva ) i et diagnostica el que tens.

3/ amb el diagnòstic és quan has d'anar al fisioterapeuta i tractar-te el mal, no abans, és així com les lesions de 2 mesos duren 2 mesos i no 2 anys.

4/ Si el metge et diu que has d'estar 2 mesos, estigues 2 mesos no 1 mes i mig que llavors es quan surten les recaigudes.

Aixo seria un bon procés per curar una lesió. És un consell d'amics, en què s'equivoque un és suficient, espero que això ajude a més d'un.

No hay comentarios: