lunes, 10 de agosto de 2009

6a etapa: Santa Catalina de Somoza-Vilafranca del Bierzo

Intentaré fer memòria d'esta etapa, perquè fa tres dies que no hem pogut trobar cap lloc amb internet i dels petits detalls ja no me'n recordo.

Va ser una etapa de 73km i va ser la nostra última etapa amb els nostres amics els valencians. Va ser una etapa dura, però a la vegada molt bonica. Vam pujar a la Cruz de Ferro, allí pujant ens vam trobar al noi que tenia una paradeta amb fruita (a voluntat) que havíem conegut el dia anterior i pujant ell amb el cotxe ens va reconeixer i ens va explicar que li havien robat 600€ que els tenia ahorrats per pagar la casa. La veritat és que hi ha persones que no tenen ni cor ni dignitat.
A la baixada vam poder gaudir dels poblets que hi havien al llarg del recorregut. Una anècdota que va passar és que el Sr Lopez, un dels valencians, va caure de la bici perquè una ovella el va envestir per detràs i no la poder esquivar, provocant-li bastants cops que el van obligar a parar a Molinaseca i d'allí va trucar a un taxi. Aprofitant que esperàvem el taxi, vam fer un bocadillet, que per cert estava increiblement bo.
Cap allà les 6 vam arrivar a Villafranca del Bierzo, i vam tenir la santa sort que una de les habitacions de l'alberg on ens volíem quedar i on estaven els valencians, la van cancel·lar a última hora i vam poder tenir un lloc on dormir, ja que aquell dia hagués sigut molt difícil trobar alguna cosa. Per cert, vam dormir al el nostre vaquero preferit i al final vam haver de dir-li que parés de parlar perquè la nostra panxa no donava abast. I què bo és el tio!
D'esta etapa recordaré el gran esforç que va haver de fer el Sr. Vicent, perquè als seus 62 anys pujar aquell coll era un repte per a ell i al qual molts no intenten afrontar-se.

No hay comentarios: