lunes, 4 de junio de 2012

La cursa del llop vista de fora

Aquest cap de setmana es disputava la mítica cursa del llop, una prova exigent (pot ser la més exigent de les nostres terres) on jo he tingut el plaer de poder-la disfrutar en dos ocasions i puc dir que m'ha donat molt.
Volia fer varies etapes, res de matxacar-me! solament per acompanyar amics cosa que també m'omple i molt.
A la primera etapa, la de bicicleta de carretera, no havia arribat de Barcelona després de fer el sopar amb els amics de la haima 42 i vaig arribar a les 13:30 just abans de la segona, la cursa de muntanya i sense pensar-ho vaig fer-la, fent el primer tram a bon ritme i després acompanyant a Iñaki company d'equip que va fer un carrerón.

Diumenge vaig pujar amb la btt a caro acompanyant amics que m'anava trobant pel camí, però vaig estar molt de rato seguint a David ( cocacola ) que va fer totes les etapes i amb matrícula d'honor. Felicitats campió.

Per acabar només quedava l'etapa de btt 110 km i tenia el deute d'acompanyar a un altre amic Javi (el pràctic) que també feia les 6 etapes i no sense patir la vam fer lluitant com un jabato, enhorabona! A mi m'has sorprès, moltes felicitats.

Per la meva part felicitar a tots els llops, poder ser-ho, només ho sabeu vatros el que costa, als que van fer-ho per equips, per relleus, als que van fer etapes i sobretot menció especial a l'organització pel seu desplegament.

                                  VARIES COSES QUE NO VAN AGRADAR-ME

1/ Que hi ha gent ( més de la que molts penseu ) que només busca desprestigiar l'èxit dels altres i això no m'agrada, potser a molts d'ells els hi falta èxit personal i al no tenir-lo pos a lo fàcil.........MAL!!! s'ha de saber dir felicitats, enhorabona, ets un crack, la meva admiració, etc,etc detràs d'un èxit hi ha molt de sacrifici per a què un grapat te'l vulgue desprestigiar.

2/ A les últimes tres curses ( Reguers, Trail Rasquera-Tortosa i Cursa del LLop ) hem tingut tres corredors/es que han estat en perill per deshidratació degut a la forta calor i això ha fet que tinguem tres sustos IMPORTANTS. Vull pensar que no passarà més i que mai haguessem de lamentar res, però són avisos. Cada cop som més els corredors que correm per estos móns en estes condicions i no vull dir que a les persones que els hi ha passat anessen poc preparades ( hidratades,etc) però sí que puc dir que cada cop hi ha més persones inconscients del que fan i amb les condicions que ho fan i per a estes els hi dic que vigilen, ja que les curses les hem de recordar pel seu encant i no per que aquí va pedre la vida...Sóc dur ho sento però a voltes és millor recordar-mos això que arrepentir-nos d'altres coses.

Km per tothom i gaudiu de la muntanya que és molt bonica.

7 comentarios:

Pere (OT) dijo...

Hola Albert!
Tens molta i molta raó raó amb el que dius en aquest escrit.

És molt important, el que comentes en els 2 punts del "coses que no van agradar-me". Crec que esta molt bé ser competitiu, però no hem de perdre el seny, i sobretot ser respectuosos amb els companys.

Personalment, sols vaig fer la pujada al Caro, amb un dia no massa caluròs, però puc dir, que hi havia suficients controls d'aigua. Amb això vull dir, que el risc de deshidratació s'ha de reduïr al màxim en 2 punts per igual, el que indiques de consciència del corredor, i en una organització correcta d'avituallaments. A la mitja així va ser, no se si en les altres proves que comentes tb va ser així, encara que els vostres curses tenen molt bona fama en aquest sentit (alguna altra cursa n'hauria d'aprendre).
Esta molt bé fer coses al límit, però sense passar la ratlla vermella.
Em va alegrar veure't crack!!!

Albert Giné dijo...

Hola Pere

Tu si que ets crack! vas fer 4º? que cabrón! moltes felicitats carrerón vas tingue que fotre, be xeic!

Sobre el tema escrit jo ja he dit el que penso i així m'expresso ara cadascú amb la seva conciencia.

ximo dijo...

Pos mira, Albert, a mi també hi ha una cosa que no va acabar d'agradar-me. Saps prou bé que segueixo alguna que altra carrera fent fotos ( a mi m'agrada i vull pensar que a la majoria dels que corren també, per això intento no deixar-me ningú, del primer a l'últim ). Al que anàvem: ahir, quan baixava del port, vaig "creuar-me" amb massa botelletes d'aigua buides a la cuneta. No ho he vist en altres curses. Potser poso massa la pota i algú se'n va encarregar de recollir-les. En qualsevol cas, lo més correcte trobo que és, el que he vist altres vegades: un caixa buida a 50 m. de l'avituallament per que els corredors deixin allí les botelles.

Iñaki dijo...

Albert moltes gràcies per ajudar-me dissabte i diumenge. em vas ajudar a apretar les dents en força, a partir d'ara quan em toque pujar una costa me'n recordaré de les paraules.

PRACTIC dijo...

Jo si que te de donar les gracies per viure el llop desde fora, i poder gaudir de la gran companyia i l'esforç que vas fer per portar-me a met.
MOLTES GRACIES.

Joan Perales dijo...

Albert, a mi tampoc m'agrada una cosa, el poc control que tenen els corredors per part de l'organitzacio, trobo que una proba en lo carisma d'aquesta, al menys els que opten al trofeu del llop, haurien d'estar mes controlats. potser aixi, algun llop hagues caigut al parany.

Albert Giné dijo...

Iñaki i Practic, un plaer! tot un esforç te una recompensa i vatros la vau tenir, jo les etapes que vaig acompanyar-vos només veia lluita!