miércoles, 3 de agosto de 2011

Prova d'esforç

Demà a les 8:30 del mati tinc hora a la clinica terres de l'ebre per veure si el meu cos aguanta be o no, es tracta de fer-me la prova de l'esforç i veure com està tot.

Que es la prova de l'esforç?

La prova d’esforç serveix per determinar si hi ha dificultat d’irrigació sanguínia en alguna part del cor. Si n’hi hagués, indicaria la presència d’una obstrucció o estrenyiment en una o més artèries coronàries. Consisteix a registrar un electrocardiograma mentre el pacient fa un esforç físic gradual i d’intensitat programada. Durant la prova s’observa la resposta del pacient: si apareix dolor, com responen la pressió arterial i la freqüència del pols o si hi ha alteracions en l’electrocardiograma que indiquin manca d’irrigació coronària.


Sovint, la prova es combina amb una tomogammagrafia, un marcador isotòpic intravenós que es fixa en el cor depenent de la qualitat de la irrigació en les diferents regions del múscul cardíac. Les dades de la gammagrafia complementen les obtingudes durant la prova d’esforç i serveixen per localitzar les zones d’isquèmia.

En el pacient amb dolor toràcic serveix per confirmar el diagnòstic d’angina.

En el pacient que ja sabem que pateix angina, serveix per conèixer l’abast de la lesió i esbrinar si és necessari un cateterisme o potser una revascularització coronària (angioplàstia o by-pass).



No hay comentarios: